Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee @Stevenskerk (aanmelden)

20 October 2023

Op 20 oktober 2023 vindt weer het jaarlijkse Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee plaats. Net als vorig jaar, vindt het dictee ook dit jaar weer plaats in de Stevenskerk te Nijmegen. Ga jij er dit jaar vandoor met een mooie prijs, eeuwige roem en het recht om op te scheppen tegen collega’s en mede-stagiair(e)s over jouw taalkennis?

De voordrager en de jury
Het dictee wordt opgesteld en voorgedragen door mr. drs. Van Breda, sinds 2021 Staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij is tevens verbonden aan de beroepsopleiding Advocatuur, docent bij Studiecentrum Rechtspleging en voorzitter van het Tolkien Genootschap ‘Unquendor’. Mr. drs. Van Breda is daarnaast werkzaam geweest bij onze eigen rechtbank Gelderland als rechter en kwaliteitscoördinator.

De jury bestaat dit jaar uit Wouter Timmermans (waarnemend deken van de Orde van Advocaten Gelderland), Rémy van Leest (senior-rechter in en bestuurder van de rechtbank Gelderland) en Reinoud den Haan (afdelingshoofd onderzoeken van het arrondissementsparket Oost-Nederland).
 
Deelname en planning

Deelname aan het dictee is gratis en levert één educatieve stempel op. Vergeet dus niet je stempelformulier mee te nemen! Het is mogelijk om zowel individueel als in teamverband (vier tot acht personen) deel te nemen aan het dictee.

De inloop in de Stevenskerk is vanaf 15.30 uur. Bij binnenkomst kun je genieten van een kop koffie of thee met een taartje. Het dictee vangt aan om 16:00 uur.

Na afloop van het dictee zal er als vanouds natuurlijk weer geborreld worden. De borrel vindt dit jaar plaats bij De Industrie in Nijmegen (op een klein kwartier loopafstand van de Stevenskerk). Daar zijn we vanaf 17:30 uur welkom voor drankjes en hapjes. Tijdens de borrel zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Aansluitend op de borrel vindt er, eveneens bij De Industrie, een diner plaats. Er zal een verrassingsmenu geserveerd worden. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met eventuele allergieën, intoleranties en voorkeuren. De eigen bijdrage voor het diner (inclusief onbeperkt drinken) bedraagt € 36,- inclusief 21% btw. Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven of je deel wilt nemen aan het diner.

Samenvattend
Datum: 20 oktober 2023
Tijdstip: 15.30 uur ontvangst, 16.00 uur start dictee
Locatie: Stevenskerk te Nijmegen (Sint Stevenskerkhof 62, 6511 VZ Nijmegen)
Borrel: 17.30 uur – De Industrie te Nijmegen (Weurtseweg 105, 6541 AP Nijmegen)
Diner: 19:30 uur – De Industrie te Nijmegen (Weurtseweg 105, 6541 AP Nijmegen)

Meld je zo snel mogelijk – en uiterlijk op 18 oktober aanstaande – aan via het aanmeldingsformulier hieronder.

 

Deel deze activiteit

Details

  • Date: 20 October 2023
  • Time: