Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee @ Stevenskerk Nijmegen (aanmelden)

7 October 2022 @ 15:30 - 19:00

Op 7 oktober a.s. vindt weer het jaarlijkse Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee plaats. Dit jaar vindt het dictee plaats in de Stevenskerk te Nijmegen.

De voordrager en de jury
Het dictee wordt opgesteld en voorgedragen door prof. mr. F.W. (Edwin) Bleichrodt, procureur-generaal bij de Hoge Raad. Daarnaast is hij als hoogleraar straf- en strafprocesrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit. In het verleden studeerde én promoveerde hij in Nijmegen. Tevens is prof. mr. F.W. Bleichrodt van 1996 tot en met 2009 werkzaam geweest als advocaat.

De jury bestaat dit jaar uit mr. M.L.J. (Maaike) Bomers (Deken van de Orde van Advocaten Gelderland), mr. R. (Rémy) van Leest (senior-rechter in en bestuurder van de Rechtbank Gelderland) en mr. M.A.J. (Marthyne) Kunst (hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Nederland).

Deelname
Deelname aan het dictee is gratis en levert één educatieve stempel op. Het is mogelijk om zowel individueel als in teamverband (vier tot acht personen) deel te nemen aan het dictee.

De inloop in de Stevenskerk is vanaf 15.30 uur onder het genot van koffie of thee. Het dictee zal om 16.00 uur van start gaan. Na het dictee is het tijd voor de borrel en aansluitend het diner. De borrel zal vlakbij plaatsvinden, in De Hemel te Nijmegen. Tijdens de borrel zal de prijsuitreiking plaatsvinden, waar degene met de minste fouten er met de hoofdprijs vandoor gaat. Het diner vindt aansluitend op de borrel plaats in De Pelgrim, naast De Hemel. Hier wordt een verrassingsmenu geserveerd aan de deelnemers die mee dineren. De eigen bijdrage voor het diner (inclusief drie consumpties) is vastgesteld op € 33,- inclusief 21% btw. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je wenst deel te nemen aan het diner.

In het kort
7 oktober 2022
Dictee: 15.30 uur ontvangst, 16.00 uur start – Stevenskerk te Nijmegen (Sint Stevenskerkhof 62, 6511 VZ Nijmegen)
Borrel: 17.00 uur – De Hemel te Nijmegen (Franseplaats 1, 6511 VS Nijmegen)
Diner: 19:00 uur – De Pelgrim te Nijmegen (Franseplaats 1, 6511 VS Nijmegen)

Meld je zo snel mogelijk – en uiterlijk op 30 september a.s. – aan via het aanmeldformulier hieronder.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de dicteecommissie (jbjuridischdictee@gmail.com).

Tot 7 oktober in de Stevenskerk!

De inschrijving is helaas gesloten!

Deel deze activiteit

Details

  • Date: 7 October 2022
  • Time: 15:30 - 19:00