Jonge Balie Forum + Borrel

7 April 2022 @ 16:00 - 22:00

Aanmelden voor het Forum kan via het formulier onderaan deze pagina!

Op donderdag 7 april 2022 vindt het Jonge Balie Forum plaats. Het thema van dit jaar is ‘de advocaat van de toekomst’ en het Forum vindt plaats bij Club Rembrandt (Velperplein 10, Arnhem).

In een continu veranderende wereld moet de advocaat zichzelf blijven ontwikkelen om toegevoegde waarde te kunnen bieden aan cliënten. Over welke kwaliteiten en eigenschappen moet de advocaat van de toekomst beschikken? Tijdens het Forum wordt gesproken over het nut en de noodzaak van innovatieve ideeën die de juridische sector vernieuwen.

Het Forum wordt in goede banen geleid door dagvoorzitter Jaap Dammingh. Jaap Dammingh is hoofddocent Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Panelleden Maurits Fornier, Jeroen Zweers en Ewout Jansen nemen het publiek mee in de ins en outs van de advocaat van de toekomst. Aan de hand van diverse stellingen wordt een plenair debat gevoerd tussen de panelleden en het publiek.

Maurits Fornier begon zijn carrière als advocaat, maar besloot zich in 2015 volledig te richten op legal design. Welke toegevoegde waarde heeft design voor de juridische wereld? Waarom is het lastig de juridische markt te veroveren? Jeroen Zweers is werkzaam als legal innovation consultant. Daarnaast schrijft hij als columnist bij Advocatie regelmatig over ontwikkelingen op het gebied van legal tech. Heeft de advocaat van de toekomst nog bestaansrecht, of wordt hij verdreven door artificial intelligence? Ewout Jansen is advocaat-ondernemer en cabaretier. Hij zal spreken over de rol van de sociale advocatuur in de toekomst. Hoe wordt de sociale advocatuur in de toekomst efficiënter ingericht? Tijdens het Forum zullen deze vragen en meer aan bod komen.

Het programma:

  • 16.00 uur inloop met koffie en thee
  • 16.30 aanvang Forum
  • 18.00 einde Forum en aansluitende borrel met de Orde

Je kunt je aanmelden tot vrijdag 1 april 2022 via het formulier onderaan deze pagina. Deelname aan het Forum is kosteloos en levert één educatieve stempel op.

Sponsoren van het Jonge Balie Forum 2022

De inschrijving is helaas gesloten!

Deel deze activiteit

Details

  • Date: 7 April 2022
  • Time: 16:00 - 22:00